Λεμφοίδημα Θεραπεία Τοποθέτηση Ινών Κολλαγόνου | Λεμφοίδημα, Λιποίδημα | The Lymphedema Clinic
Μεταμόσχευση Λεμφαδένων - Χειρουργική Θεραπεία | Κλινική για το Λεμφοίδημα | The Lymphedema Clinic
Εξέταση, Διάγνωση, Θεραπεία | Λεμφοίδημα, Λιποίδημα | The Lymphedema Clinic

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Χειρουργική Θεραπεία Λιποιδήματος

Η χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης του λιποιδήματος γίνεται συνδυάζοντας τη χρήση υπερήχων “VASER” με τη λιπεκτομή – τεχνική λιποαναρρόφησης. Η “λιποαναρρόφηση – VASER” χρησιμοποιείται για την αλλαγή του περιγράμματος και του σχήματος του σώματος με τη διάσπαση του συσσωρευμένου λίπους από τις περιοχές όπου αυτό έχει εγκατασταθεί. Η χρήση των υπερήχων VASER κάνει επιλεκτική την καταστροφή μόνο των λιποκυττάρων προστατεύοντας τα λεμφαγγεία, τα αγγεία και τα μικρά νευρικά στελέχη. Μόλις τα λιποκύτταρα “λιώσουν”, ο χειρούργος τοποθετεί μια μικρή κάνουλα λιποαναρρόφησης και απομακρύνει το λεπτόρρευστο πλέον λίπος χωρίς να τραυματίζει τα αγγεία και τα νεύρα.

Μετεγχειρητικά, για την άριστη αποθεραπεία, είναι απαραίτητο να γίνουν μερικές συνεδρίες εξειδικευμένης λεμφικής μάλαξης και παροχέτευσης με ταυτόχρονη τοποθέτηση ειδικών ελαστικών επιδέσμων και ενδυμάτων. Τα ελαστικά ενδύματα θα πρέπει να εφαρμόζονται για χρονικά διαστήματα που θα συστήσει η ομάδα των θεραπόντων ιατρών. Η αντιμετώπιση αυτή διαφέρει από τη μετεγχειρητική φροντίδα μετά από την κλασική «αισθητική» λιποαναρρόφηση.

Εφόσον οι ασθενείς ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της ιατρικής ομάδας, το αίσθημα βάρους και ο πόνος των άκρων θα ιαθούν, ενώ το αισθητικό αποτέλεσμα θα παραμείνει για πάντα ικανοποιητικό, χωρίς υποτροπή.