Λεμφοίδημα, Λιποίδημα και Θεραπεία (αποθεραπεία) με Λεμφική παροχέτευση | Λεμφοίδημα, Λιποίδημα | The Lymphedema Clinic
Λεμφοίδημα, Λιποίδημα και Συμπιεστικά ενδύματα | The Lymphedema Clinic | Κλινική για το Λεμφοίδημα και το Λιποίδημα
Εξέταση, Διάγνωση, Θεραπεία | Λεμφοίδημα, Λιποίδημα | The Lymphedema Clinic

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Λιποίδημα & Λεμφική παροχέτευση (Manual Lymphatic Drainage)

Η λεμφική μάλαξη δεν είναι ένα “κλασικό μασάζ” αλλά έχει σαν στόχο, με ειδικές τεχνικές και κινήσεις (manual lymphatic drainage – MLD) να προωθεί και να μεταφέρει την περιττή λέμφο στα λεμφαγγεία και από εκεί στους λειτουργικούς λεμφαδένες, με στόχο τη σταδιακή επαναλειτουργία τους. Στο τέλος κάθε μάλαξης, εφαρμόζεται ειδική “περίδεση” με συγκεκριμένους ελαστικούς επιδέσμους, ώστε το πάσχον μέλος να παραμείνει “άδειο” από λέμφο. Ο συνδυασμός “μάλαξης & περίδεσης” πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά για 10 περίπου ημέρες και μέχρι να «αδειάσει» το άκρο από το οίδημα.

Στη συνέχεια εφαρμόζεται ένα ελαστικό ένδυμα (μανίκι ή κάλτσα) ώστε να μην επιστρέψει η λέμφος στο μέλος και επανεμφανισθεί το οίδημα.

Οι λεμφικές μαλάξεις είναι απαραίτητες και πρέπει να εφαρμόζονται μόνο από ειδικούς και πιστοποιημένους θεραπευτές. Όλοι οι συνεργάτες μας έχουν ειδικευθεί και πιστοποιηθεί στη διαχείριση του οιδήματος. Γνωρίζουν τις τεχνικές της συντηρητικής αντιμετώπισης με ειδικές μαλάξεις λεμφικής απορροής και περίδεση.

Για την καλύτερη φροντίδα των ασθενών που μας επισκέπτονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, δημιουργήσαμε ένα δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών θεραπευτών με τους οποίους επικοινωνούμε καθημερινά για να προσαρμόζουμε τις οδηγίες για κάθε ασθενή ξεχωριστά.