Λεμφοίδημα Θεραπεία Τοποθέτηση Ινών Κολλαγόνου | Λεμφοίδημα, Λιποίδημα | The Lymphedema Clinic
Τοποθέτηση Ινών Κολλαγόνου - Λεμφοίδημα Θεραπεία | Κλινική για το Λεμφοίδημα | The Lymphedema Clinic
Εξέταση, Διάγνωση, Θεραπεία | Λεμφοίδημα, Λιποίδημα | The Lymphedema Clinic

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Λεμφοίδημα & Τοποθέτηση ινών κολλαγόνου

Μια νέα πρωτοποριακή θεραπεία για την ενίσχυση της λεμφαγγειογένεσης, η οποία βρίσκεται στα τελικά στάδια της έρευνας, εφαρμόζεται με την εισαγωγή πλέγματος κολλαγόνου (BioBridge® – Fibralign Co.) και μερικές φορές συνδυάζεται με τη χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων από λιπώδη ιστό (ADSCs).

Το BioBridge που έχει τη μορφή νήματος, ενισχύει τη δημιουργία νέων μεγαλύτερων και ισχυρότερων λεμφαγγείων που θα γεφυρώσουν υγιείς περιοχές και θα βοηθήσουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη μείωση του λεμφοιδήματος. Όταν το πλέγμα κολλαγόνου συνοδεύεται με την εισαγωγή ADSCs, η θεραπεία σε κάποιους ασθενείς αναμένεται να αποδώσει ταχύτερα. Η θεραπεία εφαρμόζεται είτε από μόνη της (μόνο πλέγμα κολλαγόνου BioBridge), ή συνδυασμός BioBridge + ADCS, είτε ως μέσο ενίσχυσης της μεταμόσχευσης λεμφαδένων σε ασθενείς με προχωρημένο λεμφοίδημα.

Το πλέγμα κολλαγόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στο λεμφοίδημα στα άνω άκρα, είτε στο λεμφοίδημα στα κάτω άκρα, και μπορεί να συνδυαστεί με διάφορους τύπους χειρουργικών τεχνικών. Η δική μας εμπειρία από τη χρήση του Biobridge αποτελεί παγκοσμίως σημείο αναφοράς μιας και έχουμε παρουσιάσει τεχνικές για την αποδοτικότερη χρήση του κολλαγόνου. Πολλοί δε χειρουργοί από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τη The Lymphedema Clinic στην Θεσσαλονίκη και μας συμβουλεύονται για την καλύτερη χρήση του υλικού και την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.

Η τοποθέτηση ινών κολλαγόνου Biobridge, επίσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε ασθενείς με προχωρημένο λεμφοίδημα όπου τα αποτελέσματα προηγούμενων χειρουργικών τεχνικών δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω ένα σύντομο βίντεο – animation, που περιγράφει όλα τα βήματα της Χειρουργική Αντιμετώπισης του Λεμφοιδήματος στο Άνω Άκρο, από το ιατρό Δημήτρη Διονυσίου.

Λεμφοίδημα στο Χέρι - Άνω Άκρου πριν μετά φωτογραφία ασθενή 8
Λεμφοίδημα Κάτω Άκρου (Ποδιού) Δευτεροπαθές πριν-μετά | Φωτογραφία Ασθενή #2