Λεμφοίδημα, Λιποίδημα και Θεραπεία (αποθεραπεία) με Διατροφή | Κλινική για το Λεμφοίδημα και το Λιποίδημα | The Lymphedema Clinic
Λεμφοίδημα και Διατροφή | Κλινική για το Λεμφοίδημα | The Lymphedema Clinic
Εξέταση, Διάγνωση, Θεραπεία | Λεμφοίδημα, Λιποίδημα | The Lymphedema Clinic

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

H Διατροφή στο λεμφοίδημα

Ο ρόλος της διατροφής στο λεμφοίδημα

Στη συνολική αντιμετώπιση των ασθενών με λεμφοίδημα η σωστή και ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της θεραπείας της νόσου. Ο περιορισμός της κίνησης που προκαλεί το λεμφοίδημα συντελεί στην αύξηση του βάρους των ασθενών.

Στόχος μας είναι τόσο η απώλεια του περιττού βάρους όσο και η μακροπρόθεσμη διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους. Αυτή η διαδικασία γίνεται με τρόπο όπου αποδομείται λιπώδης ιστός και παραμένει υγιές και ισχυρό το μυικό σύστημα, το οποίο θα οδηγήσει στην διατήρηση του μεταβολισμού σε υψηλά επίπεδα και συνεπώς στην διατήρηση του επιθυμητού βάρους.

Στην κλινική “THE Lymphedema Clinic” η διαιτολόγος, αφού εξετάσει τον ασθενή σε συνεργασία με την ιατρική ομάδα, προτείνει εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που υπακούει στις αρχές της μεσογειακής διατροφής και περιορίζει τις τροφές που επιδεινώνουν το οίδημα στο πάσχον μέλος.

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί τη συζήτηση για το αν μπορούν να βοηθηθούν οι ασθενείς με λεμφοίδημα με σωστή διατροφή μεταξύ του Δημήτρη Διονυσίου και τη Βαλεντίνα Δερμιτζάκη, κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος και συνεργάτη της The Lyphedema Clinic.

Μπορείτε και να διαβάσετε την απομαγνητοφώνηση της παραπάνω συζήτησης.