Λεμφοίδημα - Λιποίδημα | Κλινική Λεμφοιδήματος | The Lymphedema Clinic | Θεσσαλονίκη Λεμφοίδημα Λιποίδημα Οριστική θεραπεία-λεμφοιδήματος Κλινική-Λεμφοιδήματος Λιποιδήματος Θεσσαλονίκη The-Lymphedema-Clinic
gfx-10 gfx-08
Ιωάννου Φρύνη

Ιωάννου Φρύνη

Αποφοίτησε με υποτροφία από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Λαμίας και ασκεί το επάγγελμα της φυσικοθεραπεύτριας από το 2006.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της πάνω στην αναγνωρισμένη μέθοδο Vodder για την ολοκληρωμένη διαχείριση των οιδημάτων παρακολουθώντας πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία τα τελευταία χρόνια, βλέποντας ασθενείς με πρωτογενή λεμφοιδήματα άνω, κάτω άκρων και κορμού, δευτερογενή λεμφοιδήματα μετά από θεραπεία καρκίνου, και οιδήματα από φλεβική ή καρδιακή ανεπάρκεια. Παράλληλα είναι ειδική στη μέτρηση και αξιολόγηση συμπιεστικών ενδυμάτων.

Από το 2006 μέχρι σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ογκολογία, Γηριατρική και Νευρομυοσκελετική Φυσικοθεραπεία. Το 2007 έγινε συνεργάτης του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, το 2013 του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, όπου συμμετέχει σε επιτροπές αξιολόγησης της αναπηρίας, το 2018 μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Μαστού Κύπρου, και το 2019 μέλος της πολυθεματικής ομάδας του Μεταθεραπευτικού Κέντρου Ογκολογικών Ασθενών «Αφετηρία». Επίσης είναι ιδιοκτήτρια φυσικοθεραπευτηρίου στο Ιατρικό Κέντρο «Scalamed».

Το 2019 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Λεμφοιδήματος, διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Κύπρο, ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα το Λεμφοίδημα. Παράλληλα είναι ιδρυτής και συντονιστής της ομάδας «Cyprus Lymphedema Support Group», στο διαδίκτυο.

Συμμετείχε ως ομιλήτρια με διαλέξεις και εργαστήρια σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια, ενώ οι εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Άλλοι Φυσικοθεραπευτές

Ασματζής Κωνσταντίνος

Ασματζής Κωνσταντίνος, Φυσικοθεραπευτής, Αθήνα

Αθήνα | Φυσικοθεραπευτής

Βαρσαμίδου Ελένη

Βαρσαμίδου Ελένη, Φυσικοθεραπεύτρια, Κομοτηνή

Κομοτηνή | Φυσικοθεραπεύτρια

Βάσση Άννα

Βάσση Άννα, Φυσικοθεραπεύτρια, Ιωάννινα

Ιωάννινα | Φυσικοθεραπεύτρια

Ιωάννου Λασκαρίνα

Ιωάννου Λασκαρίνα, Φυσικοθεραπεύτρια, Αθήνα

Αθήνα | Φυσικοθεραπεύτρια

Λύτρας Δημήτριος (Δρ)

Λύτρας Δημήτριος (Δρ), Φυσικοθεραπευτής, Ημαθία & Θεσσαλονίκη

Ημαθία & Θεσσαλονίκη | Φυσικοθεραπευτής

Τριανταφύλλου Ευριπίδης

Τριανταφύλλου Ευριπίδης, Φυσικοθεραπευτής, Αθήνα

Αθήνα | Φυσικοθεραπευτής

Φωλιά Μαρίνα

Φωλιά Μαρίνα, Φυσικοθεραπεύτρια, Ημαθία

Ημαθία | Φυσικοθεραπεύτρια